Försökte smuggla tusentals cigg från Turkiet på Landvetter flygplats – döms till böter

En man i 20-årsåldern försökte föra in över 5 000 cigaretter via Landvetter flygplats men fastnade i tullen. Göteborgs tingsrätt dömer nu mannen till dagsböter för smuggling.

ANNONS
|

Det var i samband med en familjesemester i Turkiet i september ifjol som en man fyllde resväskan med 26 limpor cigaretter. Mannen, som är i 20-årsåldern, menade att cigaretterna var ett gemensamt inköp av familjen men att han ansvarade för frakten. Av de 26 limporna var nio stycken hans. När han klev av på Landvetter flygplats och tog sin väska så traskade mannen ut i den gröna gången – för passagerare som inte har gods att deklarera.

Men där tog det stopp och mannen blev tagen av tulltjänstemän. Mannen menade att han inte såg någon skillnad på de två gångarna och att han ville hem och vila efter en lång resa.

ANNONS

Mannen förnekar att han begick brottet med uppsåt – han visste att cigaretterna behövde deklareras men förstod inte hur han skulle gå tillväga.

Straffet: 13 200 kronor i böter

I domen går att läsa att mannen borde insett att han begick ett brott då han på Landvetter flygplats inte gick i gången för passagerare med gods att deklarera. De 5 200 cigaretterna togs i beslag och ska nu förverkas.

Göteborgs tingsrätt dömde mannen den 15 februari för smuggling. Straffet blev 60 dagsböter till ett totalbelopp av 13 200 kronor.

LÄS MER:Hantverk får nytt liv när unga testar tuftning och punch needle på Landvetter kulturhus

LÄS MER:Rektor efter slagsmål på Hulebäcksgymnasiet: ”Personalen agerade föredömligt”

LÄS MER:Enis odlar rymdtomater i Mölnlycke – för framtida kriser

ANNONS