Cirkusfest i Sagoparken lockade hundratals besökare

Festivalstämning med levande musik, popcorn, cirkusshow, ballonger och gratis fika, korv med bröd. Det var många som lockades till Säteriets sommarfest.
– Vi vill fira tillsammans med våra hyresgäster, säger Hanna Holmström Tomic som är kommunikationschef på Förbo.

ANNONS
|

Barnskratt, såpbubblor och cirkusmusik fyller den lilla amfiteatern där Richard Ljungman lär barnen olika cirkuskonster. Bredvid står Härrydas kultursamordnare Soun Corcos och Hanna Uddenberg och tittar på.

– Vi tänkte att cirkus och brasskvartett passar platsen bra. Vi når ut brett och barnen får prova på och delta. Alla vill vara med! säger Soun Corcos och ler.

Anledningen till dagens festligheter är att renoveringen av bostadsområdet Säteriet är klar och bakom arrangemanget står Hyresgästföreningen, bostadsföretaget Förbo och bostadsutvecklingsföretaget Nordr tillsammans med Härryda kommun.

– Och brasskvartetten är ett samarbete med ABF och Mölnlycke Folkets Hus, lägger kultursamordnare Corcos till.

ANNONS

På en uppspänd lina testar Vilma Östberg, 4 år, balansen med hjälp av pappa Martins stadiga hand. Hon tycker att cirkusen och ansiktsmålningen har varit bäst idag.

Säteriet har tagit stora kliv

Lite längre bort står representanter från bostadsföretaget Förbo och bjuder på popcorn och visar bilder på hur Säteriet har utvecklats de senaste åren.

– Det är lätt att glömma hur det har varit, säger Hanna Holmström Tomic, som är kommunikationschef på Förbo, och visar upp bilderna på hur bostadsområdet Säteriet såg ut innan renoveringen påbörjades.

Tioåriga Lalma Peroz som bor i närheten, har tagit sig till festligheterna tillsammans med pappa Eimal och en kompis.

– Jag tycker det är bra med gratis saker som man kan äta, säger hon lika rappt som glatt.

Både far och dotter tycker att området har blivit bättre de senaste åren. Eimal Peroz berättar att han uppskattar grannarna här.

Köerna ringlar långa till både korven och ansiktsmålningen. Barn leker och vuxna umgås. Många verkar känna varandra.

– Det är väldigt roligt att så många är här, avslutar Hanna Holmström Tomic.

LÄS MER:Här är sommarens simskolor

LÄS MER:Sängfabriken laddar för fest och musik i Rävlanda

LÄS MER:Nu släpper Västtrafik sin sommarbiljett

ANNONS