Bil voltade på Eskilsbyvägen

En bil voltade på Eskilsbyvägen under fredagseftermiddagen. Räddningstjänsten larmades till platsen och under en tid var vägen avstängd. I samband med olyckan fick föraren till fordonet föras till sjukhus. Polisen har skrivit en anmälan om grovt rattfylleri i ärendet.

ANNONS

Larmet inkom strax efter klockan 15. En personbil hade voltat och landat på taket. Vägen stängdes av i båda riktningarna.

– Bilen står över hela vägen, säger Lydia Bradaric, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

En person fördes till sjukhus

Två ambulanser var på plats, enligt SOS Alarm. Totalt ska också sju enheter från räddningstjänsten varit där, enligt ett vittne som kontaktat tidningen.

– Folk är ute ur bilen, men vägen är avspärrad en stund till då bilen ligger kvar på vägen, säger Niklas Fogelqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten jobbade med att sanera vägbanan och använde sig av en lyftkran för att få bilen av vägen. Strax innan klockan 18.00 meddelade räddningstjänsten att de hade lämnat platsen.

ANNONS

En person har förts till sjukhus med ambulans, skadeläget är okänt. Polisen har skrivit en anmälan om grovt rattfylleri i ärendet.

Boende samlades vid vägen

Jonas Valberg bor precis vid vägen.

—Jag var i min trädgård och grejade och hörde en kraftig smäll. Då rusade jag ut på vägen och såg ett kraftigt rökmoln och sen såg jag bilen liggande där. Då tog jag upp telefonen och ringde SOS Alarm direkt. Medan jag pratade med SOS tog andra personer hand om personen i bilen, säger Jonas Valberg.

Det är inte första olyckan Jonas har sett på vägen.

– Man blir chockad. Det går ju mycket folk här på vägen och det finns cyklister. Det går väldigt ofta fort här på vägen, så man blir ju nervös. Sen 1985 har det nog varit ett tjugotal olyckor på den här vägsträckan, varav en dödsolycka, berättar Jonas Valberg.

Även Hugo Sandberg bor alldeles i närheten av vägen.

– Jag hade varit väldigt tacksam om kommunen kunde göra en översyn av hela sträckan från Björred till Eskilsby, för det är väldigt mycket som händer här. Det är bara en fråga innan det blir dödsolyckor här ute. Det behövs göras mycket både sommar- och vintertid, säger Hugo Sandberg.

Artikeln har uppdaterats.

ANNONS

LÄS MER:Regn i sikte – men brandrisken fortsatt stor

LÄS MER:Polisen stoppade bil i Mölnlycke – misstänkt drograttfylleri

LÄS MER:Gräsbrand utanför Landvetter – räddningstjänst ryckte ut

ANNONS