Barndomsvännerna gör succé på Amazon med Trinordics liggunderlag

De tre barndomsvännerna gör succé på Amazon. En idé baserad på det gemensamma naturintresset har gett mersmak på fler produkter.
– Pandemin gjorde att vi växte snabbt, säger Victor Johansson.

ANNONS

Under uppväxttiden i Hindås så var naturen viktig för de tre vännerna. Vare sig det var att tälta, vandra eller uppleva naturen på annat sätt fanns tankarna på att starta något eget tillsammans i framtiden. De tre vännerna Victor Johansson, Martin Lindén och Simon Sterner, alla i 35-årsåldern, var alla ense om det roliga att få arbeta med ett intresse för att kunna arbeta för sig själva och inte andra. Under några år satt de på kvällar och helger och utforskade idéer. Resultatet blev företaget Trinordic.

– Vi tänkte fram och tillbaka och såg att en bra madrass, ultralätt, för utfärder och naturliv, fattades på marknaden, säger Victor Johansson.

ANNONS

Efter marknadsundersökning och produktkontroller blev det en madrass som har vidareutvecklats med små justeringar. En med kudde och en utan. Till detta kommer även en ”Pump sac” som underlättar att snabbt få in luft.

– Vi tog en befintlig madrass på marknaden och såg till att förbättra den. Sedan har vi också varianter på madrassen och har utökat med sittunderlag, säger Victor.

Första lanseringen skedde i november 2019, ett par månader före pandemin.

– För oss blev det lyckat. Pandemin bidrog till att e-handeln och intresset för friluftsliv ökade i hela Europa, inte bara i Sverige. Vi säljer över hela Europa och vi kan se att det även i Sverige börjar gå uppåt.

Det ledde också att omsättningen fördubblades på ett år. Från sex miljoner till närmare 15 miljoner. Det sporrar nu de tre kompanjonerna att fortsätta utveckla produkter för fritids- och naturupplevelser.

Vägen till Trinordics framgång

Det är tufft att satsa på försäljning och ha en produkt som ska ut. Lagerhållning kostar, marknadsföring och att ha ett sätt för försäljning till kund. Efter mycket funderande över olika sätt att få ut produkten på marknaden enades vännerna om Amazon, världens största e-handelsplats.

– Det underlättar att sälja via nätet eftersom du själv inte behöver ha produkter i lager. Det Amazon tillhandahåller är både själva marknadsplatsen och lagerlokaler med personal. De tar emot och skickar ut varorna direkt till kund, säger Simon.

ANNONS

I sann nyföretagaranda hyr trion in sig på företagshotell, satsar vinsten tillbaka in i företaget och försöker undvika dyra omkostnader. Nya produkter testas och målet är att inom en snar framtid kunna arbeta heltid med företaget och produktutveckling.

Men varför heter företaget Trinordic?

– Det är lite göteborgshumor över namnet. Trinordic. Dels att vi är tre vänner, tri, och dels att du kan uttala det som ”try nordic”, testa oss, säger Victor och ler.

LÄS MER:Förundrad polis efter lång jakt på ”Forrest Gump” i Partille och Mölnlycke

LÄS MER:Lista: Så mycket kostade de billigaste husen i Härryda under december

LÄS MER:Lista: Här är de billigaste ungdomsidrotterna i Härryda

LÄS MER:Här är de billigaste ungdomsidrotterna i Härryda – andra delen

ANNONS