Bar kniv och knark på flygplatsen – döms till fängelse

En polispatrull stoppade en återfallsförbrytare på Landvetter flygplats och upptäckte att mannen bar en större kniv och hade knark på sig. Nu har Göteborgs tingsrätten dömt mannen.

ANNONS
|

En man i 20-årsåldern dömdes i början av september för ringa narkotikabrott och grovt brott mot lagen om förbud beträffande knivar. Brotten begicks ett drygt år tidigare, men det var inte första gången som mannen dömts för ett brott.

Polis vid Landvetter flygplats stoppade en bil i augusti 2022, i vilken den unge mannen satt. Efter en kontroll av mannens väska upptäcktes cannabis och en större svart kniv.

Tidigare dömd för grov misshandel

Mannen har dömts flera gånger tidigare. Bland annat för grov misshandel 2020 – något som ledde till fängelse i 18 månader. Senast dömdes han av spansk domstol för olovlig körning och bruk av falsk urkund till villkorlig dom och böter. Mannen har även dömts tidigare för narkotikabrott och brott mot knivlagen.

ANNONS

Åklagaren yrkar på att brottet bör bedömas som grovt då mannen befann sig på en plats med mycket människor i rörelse, samt förvarade kniven lättillgängligt.

Mannen erkänner brotten men menar att det inte bör bedömas som grovt. Göteborgs tingsrätt dömer mannen till sex månaders fängelse.

LÄS MER:Flera cykelstölder i Mölnlycke

LÄS MER:Förläng inte Hjorten-avtalet med Nytida

LÄS MER:Fast i tullen: Smugglade ost och potenshöjande medicin

ANNONS